Студенянська громада
Вінницька область, Тульчинський район
Логотип Diia Герб України
gov.ua місцеве самоврядування України
  Пошук

15 липня — День українських миротворців

Дата: 15.07.2020 09:33
Кількість переглядів: 410

Фото без опису  Історія участі України в міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки бере свій початок з 1992 року. За цей час близько 45 тисяч військовослужбовців Збройних Сил взяли участь у більш ніж 27 міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки у різних регіонах планети, із яких 55 загинули.

  Протягом зазначеного періоду військовослужбовці Збройних Сил України залучалися до виконання цілого спектру завдань. Наші миротворці виконували бойові завдання в країнах колишньої Югославії (Боснія і Герцеговина, Східна Славонія, Македонія, Сербія і Чорногорія, Хорватія), на Африканському континенті (Ангола, Сьєрра-Леоне, Судан, Ліберія та Кот-д’ Івуар) в країнах Близького і Середнього сходу (Ліван, Таджикистан, Кувейт, Ірак) та інших регіонах світу. Вони проводили заходи з роз’єднання конфліктуючих сторін, відновлювали дороги та інфраструктуру, проводили розмінування місцевості, здійснювали перевезення військ, персоналу місій та цивільних осіб, проводили заходи медичної евакуації, забезпечували безпеку при проведенні виборів в країнах перебування тощо

  21 травня 2013 року, враховуючи внесок і значення національного миротворчого контингенту України у справі зміцнення миру і злагоди в зонах військових конфліктів, віддаючи честь тим, хто не пошкодував своє життя і здоров’я, а також з метою зміцнення славних національних традицій, Верховна Рада України прийняла Постанову «Про встановлення Дня українських миротворців" і тепер українські миротворці мають всі підстави на своє власне професійне свято, яке запропоновано проводити 15-го липня.

  Участь ЗС України в Міжнародних операціях з підтримання миру і безпеки має ключове значення для нашої держави й розглядається як засіб зміцнення національної безпеки через створення стабільного зовнішньополітичного середовища і, водночас, є вагомим внеском України у зміцнення системи глобальної безпеки у світі.

  Завдяки високій оцінці діяльності українських миротворців з боку міжнародних організацій та країн-партнерів, Україну воліють бачити як у вже існуючих, так і у новостворюваних місіях та операціях.

  Сьогодні у День українських миротворців приєднуємось до привітань і поздоровлень на адресу всіх українських миротворців і бажає їм завжди високого професіоналізму, міцного здоров’я та мирного неба! З Днем українського миротворця, наші славні воїни!

 

Фото без опису

 

 


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь